Dulceata Dacica

de Panacris in Dulceata / Gem, 11 Dec 2012 | 1886 vizualizari

 

Zilele trecute, in cautare de unt de cacao, la raionul Produse traditionale romanesti, mi-au atras atentia cateva borcanele cu dulceata, foarte frumos ambalate, cu denumirea Dulceata Dacica. Asa ca am studiat, am citit ingredientele, am "inregistrat" si am executat. ;) Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • prune uscate 1000 g,
  • apa 500 ml,
  • miez de nuca 100 g,
  • zahar tos 500 g,
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata Dacica:

Prunele uscate se pun, de cu seara, in apa rece si se lasa la hidratat pana a doua zi. Se strecoara, se adauga 500 ml apa rece, se pun la fiert intr-un vas cu fundul mai gros, eventual tuci, cca. 1 ora, pana se inmoaie prunele. Se scot din apa, se lasa la racit si apoi se scot samburii.

Intre timp in zeama ramasa se adauga zaharul, se fierbe la foc mic, adaugandu-se prunele fara samburi, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute. Spre finalul fierberii se adauga si nucile, lasandu-se cca. 5 minute la fiert. Dulceata obtinuta, se pune fierbinte in borcane sterilizate, lasandu-se la dunst cald pana a doua zi. 

 

TIPS-URI

1

dupa gust se poate adauga un baton de vanilie, scortisoara sau cuisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata Dacica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata Dacica-0
Dulceata Dacica-1
Dulceata Dacica-2
Dulceata Dacica-3
Dulceata Dacica-4
Dulceata Dacica-5
Dulceata Dacica-6
Dulceata Dacica-7

COMENTARII (39)

Panacris

Panacris 1

12.12.2012, 17:22

Jolygina, si eu am vazut prima oara in magazin zilele trecute, aceasta dulceata E foarte delicioasa!

Rux

Rux 1

12.12.2012, 17:23

O minunatie...si ce denumire!

Panacris

Panacris 1

12.12.2012, 17:30

Ruxy Asa era scris pe borcan, asa ca am pastrat ideea <<

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!