Dulceata de afine

de Bunica in Dulceata / Gem, 12 Iul 2009 | 19944 vizualizari

 

O dulceata care se face foarte usor

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu varf de afine
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.

Se fierb la foc potrivit  amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.

La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.

Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane (din cantitatea de mai sus ies cam 3 borcane de 300 gr)

 

TIPS-URI

1

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita (vezi foto mic).

2

Pentru ca dulceata si gemul sa nu faca mucegai deasupra, in borcan, se presara inainte de capsare un strat fin de scortisoara peste compozitia din borcan - vezi foto mic). Scortisoara se pune cind dulceata s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

26.07.2009, 19:07

Viky, ce nu-ti este clar la reteta?

Oana 1

26.07.2009, 22:47

Viky, exact la reteta de dulceata de afine ai nimerit e cat se poate de explicita! Succes in realizarea ei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cum se toaca verdeturile
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!