Dulceata de afine

de Bunica in Dulceata / Gem, 12 Iul 2009 | 21244 vizualizari

 

O dulceata care se face foarte usor

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu varf de afine
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.


Se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.


La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.


Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane (din cantitatea de mai sus ies cam 3 borcane de 300 gr)

 

TIPS-URI

1

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita (vezi foto mic).

2

Pentru ca dulceata si gemul sa nu faca mucegai deasupra, in borcan, se presara inainte de capsare un strat fin de scortisoara peste compozitia din borcan - vezi foto mic). Scortisoara se pune cind dulceata s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Bunica 1

26.07.2009, 19:07

Viky, ce nu-ti este clar la reteta?

Oana 1

26.07.2009, 22:47

Viky, exact la reteta de dulceata de afine ai nimerit e cat se poate de explicita! Succes in realizarea ei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta