Dulceata de afine

de Bunica in Dulceata / Gem, 12 Iul 2009 | 19985 vizualizari

 

O dulceata care se face foarte usor

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca plina cu varf de afine
  • 1 kg. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere.


Se fierb la foc potrivit amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de cratita.


La sfarsit se pune zeama de lamaie si se mai fierbe 3-4 minute.


Se lasa sa se raceasca , apoi se pune in borcane (din cantitatea de mai sus ies cam 3 borcane de 300 gr)

 

TIPS-URI

1

Dulceata este gata atunci cand scoti putin pe o farfurie si ramane ca o bobita (vezi foto mic).

2

Pentru ca dulceata si gemul sa nu faca mucegai deasupra, in borcan, se presara inainte de capsare un strat fin de scortisoara peste compozitia din borcan - vezi foto mic). Scortisoara se pune cind dulceata s-a racit

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

26.07.2009, 19:07

Viky, ce nu-ti este clar la reteta?

Oana 1

26.07.2009, 22:47

Viky, exact la reteta de dulceata de afine ai nimerit e cat se poate de explicita! Succes in realizarea ei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si capsuni