Dulceata de afine

de mimmi in Dulceata / Gem, 4 Aug 2012 | 5005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 2 kg afine
  • 2 kg zahar
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Se spala bine afinele si se curata de codite.
Intr-o cratita se pune un strat de afine,un strat de zahar pana se termina fructele.
Se lasa 12-24 h si se amesteca cat de des puteti pentru a se topi zaharul.
Dupa ce s-a topit zaharul,strecuram siropul rezultat(din care facem sirop) lasand deoparte sirop suficient incat sa aiba in ce fierbe fructele. Intr-o oala cu fund dublu,punem afinele,siropul,sucul de la 1 lamaie si lasam sa fiarba pana se leaga siropul. Verificam daca este gata,punand o lingurita de dulceata intr-o farfurie care dupa ce s-a racit trebuie sa nu curga. Turnam dulceata fierbinte in borcane sterilizate si le lasam la racit invelite intr-o patura. Spor la treaba !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

05.08.2012, 11:50

mamaieelena 1

06.08.2012, 17:39

ma inscriu la un borcan mai ai???????/

Sim0na 1

07.08.2012, 14:36

neaparat trebuie sa ajung sa fac si eu dulceata de afine..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de afine