Dulceata de afine

de Oana in Dulceata / Gem, 12 Aug 2015 | 11124 vizualizari

 

Pentru ca e sezonul afinelor, nu am rezistat sa nu fac si eu macar cateva borcanele :)

 

INGREDIENTE

  • afine – 1,5 kg
  • zahar gelifiant – 500 g
  • lamaie – 1 buc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

  • Spalati bine afinele si alegeti crengutele sau frunzulitele

  • Puneti afinele intr-o oala incapatoare impreuna cu zaharul si zeama de lamaie

  • Puneti la fiert, la foc potrivit

  • Din momentul in care incepe sa fiarba lasati 15 minute pe foc, apoi dati deoparte

  • Puneti dulceata fierbinte in borcane curate si uscate si inchideti bine capacele

  • Acoperiti borcanele cu un prosop gros si lasati-le sa se raceasca lent

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de rabarbar