Gem de caise si cirese

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 23 Iun 2012 | 2128 vizualizari

 

Primele caise ce s-au copt in gradina au fost batute de gheata dar nu am vrut sa le pierd asa ca am facut gem . Dorind sa ,, imbujorez'' culoarea gemului am combinat caisele cu cirese . Rezultatul : o culoare vie , placuta , tonica si un gust aromat -acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg cirese
  • 1.2 kg zahar
  • 1/2 lamaie zeama
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si cirese:


  1. Se spala fructele .

  2. Caisele se curata de samburi si se taie sferturi .

  3. Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar .

  4. Se lasa intr-un vas acoperit pana a doua zi .

  5. Se pun fructele la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti .

  6. Se fierbe pana caisele ,, se topesc'' .

  7. Puneti restul de zahar si zeama de lamaie .

  8. Inchideti jeleul parfumat-acrisor in borcane cu filet si dunstuiti intr-o cratita cu apa 30 minute .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

23.06.2012, 22:45

Faina combinatie!!!

diaconta 1

23.06.2012, 23:13

excelenta combinatie

Mihaela11_jo 1

23.06.2012, 23:43

Foarte aromat
si ce culori

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise