Gem de caise si cirese

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 23 Iun 2012 | 4430 vizualizari

 

Primele caise ce s-au copt in gradina au fost batute de gheata dar nu am vrut sa le pierd asa ca am facut gem . Dorind sa ,, imbujorez'' culoarea gemului am combinat caisele cu cirese . Rezultatul : o culoare vie , placuta , tonica si un gust aromat -acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg cirese
  • 1.2 kg zahar
  • 1/2 lamaie zeama
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si cirese:

  1. Se spala fructele .
  2. Caisele se curata de samburi si se taie sferturi .
  3. Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar .
  4. Se  lasa intr-un vas acoperit pana a doua  zi .
  5. Se pun fructele  la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti .
  6. Se fierbe pana caisele ,, se topesc'' .
  7. Puneti restul de zahar si zeama de lamaie .
  8. Inchideti jeleul parfumat-acrisor in borcane cu filet si dunstuiti intr-o  cratita  cu apa 30 minute .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

Sim0na 1

23.06.2012, 22:45

Faina combinatie!!!

diaconta 1

23.06.2012, 23:13

excelenta combinatie

Mihaela11_jo 1

23.06.2012, 23:43

Foarte aromat
si ce culori

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise