Gem de caise si cirese

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 23 Iun 2012 | 2825 vizualizari

 

Primele caise ce s-au copt in gradina au fost batute de gheata dar nu am vrut sa le pierd asa ca am facut gem . Dorind sa ,, imbujorez'' culoarea gemului am combinat caisele cu cirese . Rezultatul : o culoare vie , placuta , tonica si un gust aromat -acrisor .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caise
  • 1 kg cirese
  • 1.2 kg zahar
  • 1/2 lamaie zeama
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise si cirese:


  1. Se spala fructele .

  2. Caisele se curata de samburi si se taie sferturi .

  3. Se amesteca cu ciresele fara samburi si cu jumatate din zahar .

  4. Se lasa intr-un vas acoperit pana a doua zi .

  5. Se pun fructele la fiert intr-un vas cu pereti grosi neaderenti .

  6. Se fierbe pana caisele ,, se topesc'' .

  7. Puneti restul de zahar si zeama de lamaie .

  8. Inchideti jeleul parfumat-acrisor in borcane cu filet si dunstuiti intr-o cratita cu apa 30 minute .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Sim0na 1

23.06.2012, 22:45

Faina combinatie!!!

diaconta 1

23.06.2012, 23:13

excelenta combinatie

Mihaela11_jo 1

23.06.2012, 23:43

Foarte aromat
si ce culori

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi