Dulceață de agrișe/ coacăze albe

de Panacris in Dulceata / Gem, 16 Iul 2014 | 2522 vizualizari

 

O dulceață super faină, dulce acrișoară!

 

INGREDIENTE

  • agrișe (coacăze albe) 500 g,
  • zahăr tos 500 g,
  • gelfix clasic 1:1 Dr Oetker 10 g.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de agrișe/ coacăze albe:

Agrișele semi copate, de culoare verde-deschis, se spală în mai multe ape, după care se curăță de codițe și se înlătură punctul negru din vârf.


10 g de gel fix, adică 1/2 de plic se amestecă cu lingură de zahăr și se adaugă peste fructe. Vasul cu fructe se dă la fiert la foc mare, după ce clocotește se adaugă și restul de zahăr, se mișcă vasul, în așa fel încât zahărul să se încorporeze, apoi se dă la fiert la foc puternic, după ce a început să fiarbă se lasă după ceas, exact 1 minut, amesetcându-se continuu. Dup exact un minut se oprește focul, iar dulceața obținută se pune fierbinte în vorcanele streilizate, ce se întorc cu capacul în jos, lăsându-se cca. 5 minute, pentru a se crea vacuum, apoi se întorc. Succes și spor! Mai mult durează curățatul fructelor, decât prepararea dulceței.


 

TIPS-URI

1

Nu lăsați borcanele cu capacul în jos până a doua zi, am ”pățit-o” anul trecut, dulceața a rămas pe capac, nu s-a coborît pe fundul borcanului până nu s-a desigilat borcanul :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de agrișe/ coacăze albe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lia_ 1

18.07.2014, 09:04

fructe din care n-am facut niciodata. arata apetisant. musai sa incerc. ... dar fara gelfix, Cleme n-a prea fost multumita

MOKUSKA 1

18.07.2014, 09:34

cele mai bune dulceturi sunt cele acrisoare

Criss 1

19.07.2014, 18:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Gem de zmeura