Dulceata de agrise cu lavanda - Provence

de Ksenya in Dulceata / Gem, 6 Iul 2016 | 4444 vizualizari

 

Demult, tot ma intrebam cum o fi daca as face o dulceata cu parfum de lavanda? Acu', ca a inflorit lavanda, hai Ksenya pe testat. Ce sa va spun.... rezultatul....e...    Va las si pe voi sa testati. Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de agrise
  • 1 kg de zahar
  • 2-3 crengute de lavanda
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise cu lavanda - Provence:

Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta.

Intr-o oala turnam apa ,asezam crengutele de lavanda spalate in prealabil si le lasam la foc mediu timp de 2 minute. Adaugam pasta de agrise si lasam sa fiarba, pana obtinem consistenta dorita. Inlaturam mereu spuma formata.Oprim focul si lasam sa se racoreasca.Scoatem crengutele si umplem borcanele. Inchidem ermetic. Mie mi-a iesit 4 borcanele de 400 g.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti ca parfumul sa fie mai intens puteti sa mai adaugati crengute de lavanda

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise cu lavanda - Provence" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

miki_a 1

09.07.2016, 11:25

Imi place simpla, dar aromata cred ca e de vis! Felicitari, spor si succes la cat mai multe testari reusite!

RuxyRux 1

09.07.2016, 12:16

O minunatie!

Ancutsa 1

17.07.2016, 16:44

Arata foarte frumos, interesanta alegere, trebuie sa fie delicioasa dulceata ta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri