Dulceata de agrise cu lavanda - Provence

de Ksenya in Dulceata / Gem, 6 Iul 2016 | 393 vizualizari

 

Demult, tot ma intrebam cum o fi daca as face o dulceata cu parfum de lavanda? Acu', ca a inflorit lavanda, hai Ksenya pe testat. Ce sa va spun.... rezultatul....e...    Va las si pe voi sa testati. Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de agrise
  • 1 kg de zahar
  • 2-3 crengute de lavanda
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise cu lavanda - Provence:

Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta.

Intr-o oala turnam apa ,asezam crengutele de lavanda spalate in prealabil si le lasam la foc mediu timp de 2 minute. Adaugam pasta de agrise si lasam sa fiarba, pana obtinem consistenta dorita. Inlaturam mereu spuma formata.Oprim focul si lasam sa se racoreasca.Scoatem crengutele si umplem borcanele. Inchidem ermetic. Mie mi-a iesit 4 borcanele de 400 g.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca parfumul sa fie mai intens puteti sa mai adaugati crengute de lavanda

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise cu lavanda - Provence" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-0
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-1
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-2
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-3
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-4
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-5
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-6
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-7
Dulceata de agrise cu lavanda - Provence-8

COMENTARII (23)

miki_a

miki_a 1

09.07.2016, 11:25

Imi place simpla, dar aromata cred ca e de vis! Felicitari, spor si succes la cat mai multe testari reusite!

Rux

Rux 1

09.07.2016, 12:16

O minunatie!

ancutsa

ancutsa 1

17.07.2016, 16:44

Arata foarte frumos, interesanta alegere, trebuie sa fie delicioasa dulceata ta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!