Dulceata de agrise rosii

de Ela68 in Dulceata / Gem, 24 Apr 2013 | 5467 vizualizari

 

O dulceata preparata anul trecut. Sigur o voi repeta cand apar aceste fructe, a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr agrise,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr apa,eventual se mai adauga o lingura pentru a acoperi zaharul,
  • un varf de lingurita de sare de lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise rosii:

Spalam agrisele si le curatam de codita. Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga.


Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute, amestecand din cand in cand. Am inceput sa nu ma mai uit la ceas, imi dau seama cand dulceata e facuta in functie de cum fierbe. Nu stiu cum sa descriu mai bine, mi se pare ca fierberea e constanta, punctiforma.


Nu mi-a iesit decat un borcan de 400 grame, s-a mancat foarte repede. Este gustoasa, am sa fac mai multa la anul , sa am si peste iarna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Panacris 1

25.04.2013, 09:30

Ela, agrisele rosii in Ardeal, se mai numesc ribizli. Dar sunt și agrise verzi, ele sunt un pic mai mari decat cele roșii, dar sunt la fel de bune!

diana_k 1

25.04.2013, 09:57

adry88 1

25.04.2013, 10:25

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise