Dulceata de agrise rosii

de Ela68 in Dulceata / Gem, 24 Apr 2013 | 10485 vizualizari

 

O dulceata preparata anul trecut. Sigur o voi repeta cand apar aceste fructe, a fost delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr agrise,
  • 300 gr zahar,
  • 50 gr apa,eventual se mai adauga o lingura pentru a acoperi zaharul,
  • un varf de lingurita de sare de lamaie.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de agrise rosii:

Spalam agrisele si le curatam de codita. Apoi preparam un sirop din zahar, apa si sarea de lamaie, lasandu-l sa fiarba pana se leaga. 

Adaugam agrisele si lasam la fiert cam 30 minute, amestecand din cand in cand. Am inceput sa nu ma mai uit la ceas, imi dau seama cand dulceata e facuta in functie de cum fierbe. Nu stiu cum sa descriu mai bine, mi se pare ca fierberea e constanta, punctiforma.

Nu mi-a iesit decat un borcan de 400 grame, s-a mancat foarte repede. Este gustoasa, am sa fac mai multa la anul , sa am si peste iarna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Panacris 1

25.04.2013, 09:30

Ela, agrisele rosii in Ardeal, se mai numesc ribizli. Dar sunt și agrise verzi, ele sunt un pic mai mari decat cele roșii, dar sunt la fel de bune!

diana_k 1

25.04.2013, 09:57

adry88 1

25.04.2013, 10:25

super buna

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulada cu carnati si cascaval
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

Supa din piept de curcan cu taitei de casa la slow cooker Crock Pot

pe 17.10 la 21:27

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de agrise