"Dulceata" de ardei iute

de Sim0na in Conserve, 31 Oct 2012 | 12706 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/dulceata-de-ardei-iute-gem-de-piscos.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g ardei iute
  • 300 g zahar
  • 300 ml otet de vin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Dulceata" de ardei iute:

Pregatita cu manusi in maini, am curatat ardeii, eliminand semintele si cutoarele.  Ardeii curatati i-am pus in blender si i-am maruntit – nu i-am facut chiar pasta ptr ca am vrut sa simtim bucati de pulpa. Otetul si zaharul le-am pus la fiert, iar cand zaharul s-a topit, am adaugat ardeii tocati. Am lasat sa fiarba cca 40 minute, apoi am pus dulceata in borcane sterilizate.  Am incins cuptorul la 100 grade, si am dat borcanelele la cuptor pentru inca vreo 30 minute. Dupa aceasta perioada, borcanele le-am pus intr-o patura si le-am lasat pana a doua zi.

Mie mi-au iesit 2 borcanele de 250 g.  

Daca ti-a placut reteta noastra ""Dulceata" de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Sim0na 1

31.10.2012, 20:50

Miuta, este ceva dulce si iute in acelasi timp! Merita incercat, mai ales ca nu necesita nici timp prea mult si nici produse.
Eduard,

Panacris 1

04.12.2012, 11:17

, multumesc ptr inspiratie Recunosc ca am vazut prima oara retate pe blog

Sim0na 1

04.12.2012, 15:27

Cris, ma bucur ca te-am inspirat.. desi nu-i meritul meu, ptr ca si eu la randul meu am luat reteta din alt blog

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de ardei iute