Dulceata de caise

de iri_iri in Dulceata / Gem, 6 Iul 2012 | 1371 vizualizari

 

.....am mai facut eu dulceturi dar cu vin nu am facut niciodata! am gasit reteta undeva pe net si din curiozitate am vrut sa vad ce poate sa iasa din asa o combinatie ,caise cu vin,..... si va spun nu am crezut ca o sa iasa asa deosebita ,sigur am s-o mai fac ca se merita,sa incercati si voi ca este super aromata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise,
  • 800 ml vin alb demidulce daca se poate din acela mai bun,
  • 1 kg de zahar
  • 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise:

Pentru inceput se spala caisele, se scot samburii si se taie felii. Se lasa deoparte.


Separat se pun la fiert vinul cu zaharul, iar cand a dat intr-un prim clocot se adauga caisele taiate si se lasa la fiert la foc mic avand grija sa spumuim din cand in cand.


Se lasa la fiert cam 2 ore, iar spre final se adauga lamaia taiata feliii si se mai lasa inca 1/2 de ora la fiert. Cand se raceste se pune in borcane, se infileteaza capacele si se intorc cu gura in jos pana dimineata. Apoi se depoziteaza la beci in locuri racoroase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (8)

diaconta 1

07.07.2012, 22:14


cred ca are un gust ....ametitor dulcetica asta

MIUTA 1

08.07.2012, 00:33

iri_iri 1

08.07.2012, 15:46

va invit sa o preparati ,este o bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise