Dulceata de caise pentru Alex

de Sidy in Dulceata / Gem, 7 Iul 2010 | 5972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise
  • zahar (la 1 kg fructe curatate avem nevoie de 600 g zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise pentru Alex:

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele. Le scoatem si le lasam sa se raceasca apoi le curatam de coaja , care va veni foarte usor jos si scoatem samburii.

Dupa ce le-am curatat cantarim miezul de caise si la 1 kg de fruct adaugam 600 g zahar.

Amestecam bine zaharul cu caisele si le lasam asa pina a doua zi, amestecand din cand in cand sa se topeasca zaharul.
A doua zi punem compozitia la fiert pe foc cam 40 de minute. Spumuim si invartim cu lingura de lemn in compozitie.

Punem dulceata in borcane , asa fierbinte, le capsam si asezam borcanele intr-o cratita pe fundul careia am pus prosoape, pe care le-am pus si printre borcane.

Adaugam apa in cratita si lasam sa fiarba cam 15 minute din momentul cand da apa in clocot, ca sa sterilizam borcanele. Lasam borcanele in cratita acoperita pina cand se racesc . Dupa aceasta le stergem si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise pentru Alex" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adi20 1

22.07.2010, 10:10

super buna dulceata de caise

ada 1

23.07.2010, 22:00

mariamirabela 1

25.06.2011, 16:09

Astazi am facut si eu si a iesit foarte buna. Numai eu am fiert-o mai mult. E adevarat ca am avut 7kg de caise curatate. :

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure de gradina