Dulceata de capsuni

de Rocsi in Dulceata / Gem, 9 Iun 2011 | 4866 vizualizari

 

Azi va dau si dulceata;)))

 

INGREDIENTE

  • 2,500 kg capsuni
  • 3 cani apa
  • 1,700 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa.


apoi le luam si le indepartam coditele.


intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul.


asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul.


il fierbem pana se ingroasa putin,eu l-am fiert cam 20 de minute.


apoi dam drumul la capsunile intregi,peste sirop.


lasam sa inceapa sa fiarba,timp in care adunam spuma ce se formeaza.


lasam sa fiarba la foc potrivit,timp in care tot invartim cu o lingura de lemn.


cand a scazut cam pe jumatate ,adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram.


mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.


borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.


asezam dulceata fierbinte in borcane.


infiletam capacele bine si punem 10 minute borcanele cu gura in jos.


apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .


a 2a zi le ducem la un loc racoros si rece.


as fi vrut sa imi iese cu mai multa zeama,dar cred ca trebuia sa fac putin mai mult sirop,ori au fost capsunile prea coapte .(adevarul ca au fost foarte coapte).


dar a iesit grozav de buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MIUTA 1

09.06.2011, 20:01

Super

mena29 1

09.06.2011, 22:33

bravo!

Rocsi 1

10.06.2011, 10:54

miuta,mena multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni