Dulceata de capsuni reteta

de Rocsi in Dulceata / Gem, 9 Iun 2011 | 5584 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Azi va dau si dulceata;)))

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2,500 kg capsuni
  • 3 cani apa
  • 1,700 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta


Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa.


apoi le luam si le indepartam coditele.


intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul.


asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul.


il fierbem pana se ingroasa putin,eu l-am fiert cam 20 de minute.


apoi dam drumul la capsunile intregi,peste sirop.


lasam sa inceapa sa fiarba,timp in care adunam spuma ce se formeaza.


lasam sa fiarba la foc potrivit,timp in care tot invartim cu o lingura de lemn.


cand a scazut cam pe jumatate ,adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram.


mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.


borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.


asezam dulceata fierbinte in borcane.


infiletam capacele bine si punem 10 minute borcanele cu gura in jos.


apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .


a 2a zi le ducem la un loc racoros si rece.


as fi vrut sa imi iese cu mai multa zeama,dar cred ca trebuia sa fac putin mai mult sirop,ori au fost capsunile prea coapte .(adevarul ca au fost foarte coapte).


dar a iesit grozav de buna!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MIUTA 1

09.06.2011, 20:01

Super

mena29 1

09.06.2011, 22:33

bravo!

Rocsi 1

10.06.2011, 10:54

miuta,mena multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de caise