"Miere " din flori de salcam

de alinutzika in Dulceata / Gem, 23 Mai 2012 | 22153 vizualizari

 

O "miere" foarte buna din aceste flori parfumate.....Nu e ca si cea originala, normal, dar e foarte foarte buna...Doar apicultorii ar stii ca e o miere falsa..:))
Poate fi folosita si ca indulcitor, la fel ca siropul de artar...

 

INGREDIENTE

  • un castron mare de flori de salcam (nu stiu cantitatea exacta)
  • 1,5 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 2 l apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Miere " din flori de salcam:

Se face in acelasi fel ca si mierea de papadie.

Alegeti flori din locuri cat de cat nepoluate, adica de pe la tara. Spalati-le bine in cateva ape, apoi puneti apa la fiert. Cand fierbe, adaugati florile. Fierbeti 2 ore,la foc mediu pana lichidul scade considerabil.  Stoarceti florile intr-o strecuratoare, apasand bine, ca sa iasa toata zeama din flori. Siropul rezultat il puneti din nou la foc, adaugati zaharul si zeama de lamaie, amestecati bine si fierbeti iar vreo 2-3 ore, pana vedeti ca lichidul este legat, iar cantitatea se reduce la aproape jumatate. Oricum, mierea se mai ingroasa dupa ce se raceste. Puneti in borcane curate si dati la camara.

Florile stoarse de zeama nu le aruncati. Puneti-le intr-un borcan mare si adaugati din mierea facuta, peste ele.

Va rezulta o dulceata din flori de salcam delicioasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra ""Miere " din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alinutzika 1

23.05.2012, 22:25

multumesc

mamaieelena 1

24.05.2012, 00:38

Sidy 1

24.05.2012, 08:08

Din pacate padurea de salcami ce o avem in apropiere a...inghetat azi iarna si nici 5 % din flori nu au mai fost, asa ca albinutele noastre nu vor face miere de salcam anul acesta...
Despre "mierea" ta ce pot sa spun....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam