Dulceata de capsuni reteta

de merisor in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 13207 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 2 kg capsuni
  • 1,500 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta


In reteta originala, dintr-o carte de bucate de unde ma inspir eu, cantitatile se pun 1/1, dar eu obisnuiesc sa reduc din zahar la orice dulce pe care il fac, asa ca am redus si aici.


Mi-a fost teama ca nu se va coagula bine siropul, dar a fost ok si a iesit foarte bine asa.


Deci am spalat bine capsunile in mai multe ape si le-am lasat intr-o sita la scurs dupa care am inlaturat coditele, le-am asezat direct in vasul in care am fiert dulceata punand un rand de capsuni, unul de zahar, zeama de la 1/3 lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi timp in care s-a format siropul.


A doua zi am pus vasul la foc mediu invartind din cand in cand de vas sa se amestece bine capsunile si indepartand spuma care se forma cu o spatula de lemn.


Am fiert aproximativ o ora, timp in care verificam daca siropul se leaga, punand intr-o farfuriuta o lingura de sirop si asteptand sa se raceasca, iar cand se raceste nu trebuie sa mai fie cursiv


Cand am considerat ca siropul este format, adica putin mai diluat decat mierea, am stins focul si am lasat sa se mai odihneasca dulceata putin asa in vas timp in care am pregatit borcanele, spalat si sterilizat, dupa care am pus dulceata fierbinte, am adaugat feliute mici de lamaie fara coaja, deasupra, am inchis cu capacele si am lasat borcanele in cuptorul deja cald, dar cu focul stins.



 

TIPS-URI

1

Punand mai putin zahar decat 1/1 cum este normal, timpul de preparare este mai mare, iar fructele se vor inmuia putin mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

merisor 1

06.06.2013, 17:43

Andreea, deci sa vin la Cheia?

loredanaaa 1

12.06.2013, 19:46

ce mult imi plac

reisnaor_2006 1

20.05.2015, 12:21

la favorit cu ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta (II)