Dulceata de capsuni reteta

de Dana Cristea - pusikmea in Dulceata / Gem, 16 Iun 2013 | 10209 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
De cativa ani ma tot sare randul, insa anul asta am reusit sa fac cateva borcanele cu dulceata de capsuni. Mie imi place foarte mult, este aromata, dulce si delicata.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie (daca nu faceti acest lucru dulceata se poate zaharisi). Nu se amesteca in ea, se misca usor de vas . Se pune lamaia taiata feliute subtiri. (lamaia ajuta la mentinerea fructelor intregi, in cazul nostru al capsunilor)

Cand siropul a inceput sa se lege, facem testul cu picatura pe farfurie (adica daca picatura nu se intinde, inseamna ca este gata, daca se intinde o mai lasam la foc mediu si repetam testul, dureaza app. o ora). Timpul de fierbere depinde si de cantitate. Cand este gata, se umezeste un prosop de bucatarie si se pune peste vasul in care a fiert dulceata. Se lasa pana se racoreste, dupa care se pune in borcanele spalate si scurse bine.

Se sterilizeaza apoi borcanele intr-o oala mai incapatoare. Eu le tin cam 2 ore la sterilizat, dar este suficient si 30 de minute. Se scot apoi borcanele si se acopera cu o patura (pentru a nu se raci brusc).  




Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

portiadelumina 1

16.06.2013, 17:25

Le-ai aranjat minunat. De gust nici nu pot zice, că sigur e impecabil!

Dana Cristea - pusikmea 1

17.06.2013, 14:36

Va multumesc frumos tuturor

diaconta 1

17.06.2013, 14:54

o dulceata foarte buna

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Coaste de porc glazurate
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni