Dulceaţă de ceapă roşie a la Nicole

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2011 | 4652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapă roşie
  • 400 g zahăr
  • 300 ml vin rosu
  • 75 ml oţet balsamic
  • 5-6 linguri ulei
  • 1 lămâie
  • condimente (coriandru, ienibahar, cumin, cardamom verde, scorţişoară, nucşoară, anason)
  • 30 ml de cognac
  • 75-100 g de struguri negri
  • 7-8 prune afumate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de ceapă roşie a la Nicole:

1. Cureţi ceapa, o speli şi o tai julienne. O stropeşti cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida.


2. Iei un vas cu fondul mai gros si mai încăpător in care pui din cantitatea de zahar(200-250 g) il lasi sa se caramelizeze pana prinde culoarea aurie, atunci adaugam uleiul iar dupa 3 minute adaugam cantitatea de ceapa, totul la foc mic.


3. Separat intr-o tigaie de teflon FARA ulei adaugam: coriandru, pipier boabe, ienibahar, cuisoare, cumin, 2 stelute de anason si 1-2 batoane de scortisoara, pentru a se intensifica aromele, lasam cateva secunde si luam dupa foc.


4. Când ceapa devine sticloasă, se adauga cognacul, se lasa sa se evapore alcoolul iar dupa aceea adaugam condimentele, adaugam suplimentar ½ de lingurita de nucsoara si ½ de lingurita de scortisoara pudra. Dupa alte cinci minute, stingi cu vinul rosu, adaugi restul de zahăr, oţetul balsamic. Dupa ce a fiert 10 minute adaugam prunele taiate mai marunt si boabele de struguri fierbi până se leagă siropul (circa 25-35 de minute), la un foc moderat.


5. Se face proba siropului care nu trebuie sa fie foarte zemos dar nici foarte gros.


6. Aceasta dulceata este de fapt o garnitura ideala pentru fripturi( in special friptura de vita) O poţi servi la fripturi la cuptor, fripturi la grătar, legume fierte la aburi etc.


7. Din aceasta cantitate mi-au iesti 3 borcane(2 de 270/300 g)


8. Timp de preparare aproximatix 1:15 minute, aceasta reteta a fost prezentata in cadrul emisiunii “Viata e frumoasa” de la B1TV, vinerea trecuta. Reteta este exotica dar a fost adaptata cu succes in gastronomia autohtona.


Pofta Buna



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de ceapă roşie a la Nicole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

alinutzika 1

05.10.2011, 21:47

f interesant? Nu pisca de la ceapa?

adry88 1

08.10.2011, 10:50

interesant

Panacris 1

27.11.2012, 10:31

Am in plan saptamana asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Aperitive