Dulceata de cirese amare

de adasev12 in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 4180 vizualizari

 

Am cules si ciresele amare.Gata,s-au terminat. pacat, ca tare bune au fost.Am facut doar dulceata din ele,din pacate n-au fost prea multe.

 

INGREDIENTE

  • 7 cani de cirese alese de samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 lg-ite sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala si se aleg de samburi , cu grija sa nu risipim sucul,o bunatate.


Se pun apoi intr-un castron si se pune zaharul peste ele.


Se lasa asa cateva ore sau pana dimineata.


Se pune apoi vasul la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.


La sfarsit punem sarea de lamaie si mai dam cateva clocote.


Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca, apoi turnam in borcane uscate.


Lasam sa se raceasca si punem capacele.


Rasturnam cu gura in jos si lasam borcanele invelite pana ce se racesc complet apoi dam la rece.


Este o bunatate dulceata asta

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adasev12 1

04.06.2013, 21:40

mihaelar...vin eu la Cluj...dar se termina ciresele pana luna viitoare...de fapts-au terminat deja, cel putin aici in zona...au mai ramascateva pecrengile din varf...ma tot uit la ele ce mari si negre sunt, si nu ajung la ele....

jolygina 1

05.06.2013, 08:57

vreau si eu

Doralinda 1

09.06.2013, 16:44

Dulceata mea preferata!!!! nu imi trimiti si mie vreo cateva borcane??! stiu ca in general in partea moldovei sau mai bine zis, la munte se gasesc aceste cirese! Bunica era din zona vrancei si imi facea mereu, iar eu de cate ori vin in tara, caut si cumpar borcane intregi de la tarani! As putea manca in fiecare zi cate un borcan!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare