Dulceata de cirese cu menta

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 12 Oct 2015 | 3418 vizualizari

 

Buna mai este dulceata de cirese sau visine .Partea cea mai lenta este cea cu munca de chinez batran :D, pana scoti samburii. Introduci fructele parguite si aromate intr-un borcanel. Intr-o zi ploioasa de toamna scoti borcanelul la iveala din camara si zambesti in amintirea verii !!!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg cirese
  • 1.5 kg zahar
  • 3 crengute de menta
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu menta:

  1. Ciresele se curata de codite , se spala .
  2. Curatati ciresele de samburi .
  3. Amestecati ciresele curatate cu 500 gr zahar si crengutele de menta .
  4. Se lasa in vasul acoperit cu un prosop curat sau un capac pana a doua zi .
  5. Eu am folosit o oala de inox cu fundul dublu .
  6. A doua zi am pus oala sa fiarba la foc mic timp de 90 minute .
  7. Spumati daca este nevoie .
  8. Supravegheati  sa nu se prinda de fundul oalei, amestecand din cand in cand .
  9. Dupa 90 minute se pune restul de zahar si se amesteca pana zaharul s-a dizolvat .
  10. Se scot din dulceata crengutele de menta [ ce au mai ramas ]
  11. Introduceti dulceata in borcanele curate pregatite din timp [ bine spalate si sterilizate la cuptor ].
  12. .Se  inchid borcanele ermetic cu capac si se pun sa stea la dunst uscat acoperite bine cu paturi sau plapuma . Se lasa asa pana se racesc complet timp de o zi -doua .
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

MOKUSKA 1

12.10.2015, 16:30

aromata si buna

Bunica 1

12.10.2015, 19:20

Bună dulceață ai făcut!

Rocsi 1

12.10.2015, 19:58

Mmmm, ce delicioasa trebuie sa fie

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta