Dulceata de coacaze rosii

de Ina in Dulceata / Gem, 4 Aug 2019 | 2908 vizualizari

 

Anul acesta am cules de la coacazul din curte 980 grame coacaze si pentru ca mai aveam in congelator o punga mai mica de anul trecut, am preparat cateva borcanele cu dulceata. 
Buna alegere am facut! :X 
E atat de buna pe clatite :X :))) 

 

INGREDIENTE

  • 1,6 kg coacaze rosii
  • 1,4 kg zahar
  • 300 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • suplimentar sare de lamaie ( depinde cat va place de acrisoara dulceata )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii:

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute.

Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna cu zeama de lamaie si fierbem totul pana ce lichidul scade la jumatate iar siropul devine lipicios si nu curge de pe lingura dupa racire.  Mie imi place dulceata mai acrisoara si am mai adaugat un varf de lingurita cu sare de lamaie dupa care am mai lasat 5 minute sa fiarba si am oprit focul.

Spalam borcanele si le uscam la microunde. Capacele le punem 5 minte in apa clocotita. 

Imediat ce scoatem borcanele din cuptor le umplem cu dulceata fierbinte , capsam cu capace curate si zvantate si intoarcem borcanele pentru 5 minute cu capacele in jos. 

Indreptam borcanele, le acoperim cu 2-3 prosoape si le lasam sa se raceasca peste noapte, timp in care capacele se vor retrage spre interior si vor sigila perfect gura borcanelor. 

Daca fierberea si capsarea se fac corect, dulceata se pastreaza in beci sau camara mai multi ani, fara sa se deprecieze. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut 5 borcane de 400 g si 1 borcan de 150 g.

2

Daca ne place dulceata mai acrisoara, putem adauga inainte de ultimele clocote un sare de lamaie dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze rosii/negre