Dulceata de gutui

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 15 Oct 2018 | 4334 vizualizari

 

Mi-a adus sora mea cea mare nişte gutui frumoase, aşa că eram nerăbdătoare să le fac dulceaţă. Săptămâna trecută le-am curăţat şi le-am feliat cu gândul de a le da la robot, dar au fost aşa tari, că până la urmă le-am mărunţit la blender, ceea ce le-a înmuiat un pic şi asta mi-a plăcut pentru că s-au fiert şi mai bine. Un secret pe care l-am învăţat de la părinţii mei: să pun şi câteva frunze de druşaim. Îi dă o aromă deosebită şi specifică.

 

INGREDIENTE

  • aprox 1100 g gutui (cântărite după curăţare)
  • 600 g zahăr
  • 450 ml apă
  • 3 frunze de druşaim
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

 

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare.

Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în cazul meu) sau le puteţi da pe răzătoare, aşa cum daţi merele.

Siropul nu trebuie să fie legat, pentru că de regulă gutuile fierb mai greu. Se adaugă gutuile peste sirop, se amestecă uşor. Se lasă să fiarbă la foc domol, culegând spuma dacă este nevoie. Când începe să se lege şi să clocotească intens, se amestecă mai des.

Se fierbe până scade bine, iar dulceaţa este bine legată. La final se adaugă frunzele de druşaim spălate înainte şi uscate pe un şervet. Se mai lasă un pic şi se dă de pe foc.

După ce s-a răcit, vom observa că s-a mai închegat. Este gata de pus în borcane şi de etichetat. Eu am obţinut 1 borcan de 800 g, 2 de 370g şi un castronel mititel pentru pozat (şi degustat).

 

Timp de pregătire: 50 min

Timp de gătire: aprox 40 min

Porţii: 20

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-de-gutui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ancutsa 1

17.10.2018, 13:35

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

19.10.2018, 19:51

Ce mult imi place! Este o dulceata minunata!

Ancutsa 1

20.10.2018, 17:46

Rocsi, ma bucur ca iti place! Multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui