Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 6 Sep 2012 | 3093 vizualizari

 

By www.cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de rosii bine copate
  • 1 kg de zahar
  • 2 lamai
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara:

Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde.


Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja.


Le dam apoi prin masina pentru bulion.


Obtinem cca. 2-2.5 l de suc.


Spalam lamaile si le razuim coaja (fara partea alba care e amaruie), apoi stoarcem sucul.


Punem sucul de rosii intr-o oala, iar peste el adaugam coaja si zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.


Fierbem gemul aproximativ 1-2 ore.


Dupa 1 ora luam o lingura din gem si punem pe o farfuriuta.


Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta, iar daca gemul nu curge inseamna ca este gata!


Sterilizam borcanele, apoi turnam gemul si infiletam capacele.


Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi.


Gemul de rosii este delicios...are o tenta placuta de lamaie si scortisoara.


E perfect pentru clatite sau pur si simplu de intins pe paine!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Lavinia 1

08.12.2012, 23:07

gavrila 1

20.01.2014, 18:10

diaconta 1

20.01.2014, 18:15

ce distractie pe tine Gavrila

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de rosii