Gem de rosii

de lia maria in Dulceata / Gem, 27 Sep 2012 | 3700 vizualizari

 

Fin si parfumat, cu o culoare intensa, minunat pentru prepararea aluaturi-lor dulci gen fursecuri ; biscuiti ; sau servit ca atare, pe o felie de paine proaspata, alaturi de cana cu ceai .
Am folosit rosii bio, din gradina mea  mari , carnoase, dulci si deosebit de gustoase !

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg rosii
  • 700 g mere acrisoare
  • 3 lamai (doar sucul)
  • 250 ml apa
  • 900 g zahar
  • 1 baton scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de rosii:

Am spalat rosiile, le-am curatat de coaja , le-am taiat in 6 si le-am indepartat samburii. Am procedat la fel cu merele, dar am pastrat coaja si casuta cu samburii merelor,(coaja si samburii sant foarte bogate in pectina)  le-am pus intr-un saculet mic de panza, pe care l-am legat bine. Peste bucatile de mere am stors zeama unei lamai . Am pus rosiile si merele in robotul de bucatarie si le-am maruntit.

Intr-o cratita cu fund gros, am pus zaharul, apa si sucul celorlalte doua lamai si am fiert siropul cateva minute, mai exact pana s-a dizolvat zaharul. Am adaugat  amestecul de rosii, am pus saculetul (cu coaja si samburii de mere) si un baton de scortisoara. Intre timp am spalat si sterilizat cateva borcanele. Am fiert gemul la foc mic, 60’, (am facut testul cu putin gem pe farfurie si dupa o ora s-a intarit). Am scos saculetul si batonul de scortisoara si am umplut borcanele cu gem. Le-am pus capace si le-am asezat in paturi pana a doaua zi.  Apoi, le-am cosmetizat,   etichetat, le-am tras in poza pentru voi J si pe raft in camara cu ele J.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 21:41

Nu am mai auzit pana acum de aceasta combinatie, suna bine

elucubratiiculinare 1

04.10.2012, 23:11

arata foarte bine

andreea_angelo 1

16.11.2012, 19:03

interesant,nu am stiut dar am sa fac si eu cu siguranta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!