Dulceata de gutui cu mere si anason

de anca_rm in Dulceata / Gem, 12 Oct 2016 | 669 vizualizari

 

O dulceata de toamna cu minunata gutuie si cu o aroma mai deosebita dar care se potriveste foarte bine :anasonul.
Am venit de la tara cu fructe care au cazut din cauza vantului si cum nimic bun si natural nu se arunca am pus de aceasta dulceata .
 
 

 

INGREDIENTE

  • -2 kg mere
  • -1 kg gutui
  • -6 bucati anason stelat
  • -1 lamaie
  • -0.5 kg zahar
  • -1 mana lamaita verde (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui cu mere si anason:

Am spalat fructele foarte bine .


Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul, le-am razuit cu ajutotul robotului, pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si zeama de la o lamaie. Am pus lamaia acum pentru ca nu am vrut sa se oxideze , am vrut sa ramana o culoare cat mai frumoasa.


Am lasat merele sa stea si sa-si lase sucul .


Intre timp am curatat gutuile de coaja si cotor si de vizitatori si le-am taiat in cuburi de marime potrivita , am vrut sa am bucati intregi .


Le-am pus peste merele razuite.


Am pus pe foc , am adaugat anasonul stelat pentru aroma si am fiert la foc mic cam 1 ora . Am testat-o sa vad daca se leaga si daca este gata si am turnat-o in borcanele curate si uscate.


Infiletam bine capacul si punem cu capacul in jos.


Intotdeauna cand fac dulceata /gem/ peltea sau orice o fi pun in congelator o farfurie mica , de cafea , si cand ma gandesc ca e gata scot farfuria din congelator si pun pe ea cativa stropi din compozitia fierbinte . Daca se leaga atunci este gata .


Nu folosesc conservanti deoarece nu sunt necesari , daca este fiarta cat trebuie nu se strica .



Inainte sa opresc din fiert am tocat o mana buna de lamaita verde si am amestecat-o in dulceata .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui cu mere si anason" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

13.10.2016, 08:47

foarte faina!

mirela0911 1

13.10.2016, 10:03

Ooo, e delicioasa!

mihaelar63 1

13.10.2016, 10:48

WOW ce parfumata !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui