Gem de piersici

de Ela68 in Dulceata / Gem, 3 Oct 2012 | 6521 vizualizari

 

reteta mea !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg piersici
  • 700 gr zahar
  • 6 linguri apa
  • 1 varf lingurita sare de lamaie
  • 1/2 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Piersicile pe care le-am cumparat au fost destul de coapte, asa ca le-am putut curata foarte usor. In cazul in care sunt mai tari, le scufundam 2 minute in apa fierbinte, apoi 2 minute in apa rece si se decojesc foarte bine. A rezultat un castron de fructe curatate de samburi si coaja si taiete bucati mari. Trebuie avut in vedere si cat de dulci sunt, caz in care reducem (nu cu mult) cantitatea de zahar. 

Preparam siropul din zahar, apa, lamaie si sarea de lamaie. Nu se pune multa apa, fiindca fructele isi vor lasa si ele zeama. Lasam sa fiarba pana se leaga siropul.

Adaugam apoi fructele si incepem sa culegem spuma formata. Imi place mult aceasta metoda de a face gemul, mai intai prepararea siropului, pentru ca fructele se fierb destul de repede si raman intregi.

Nu se tine foarte mult, chiar daca amestecul este destul de lichid, nu va faceti probleme, cand se raceste se incheaga.

Se pune fierbinte in borcanele sterilizate la cuptor si se pastreaza in camara pana la iarna. La cine rezista, bineinteles.

Mi-au iesti 4 borcane de 400 grame.

TIPS-URI

1

Nu fac multa cantitate deodata, cu cat e mai putin, cu atat se fierbe mai repede, iar bucatile raman intregi.

2

Gemul sau dulceata de piersici iese mult mai fina daca decojim fructele

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de legume la cuptor pe pat de quinoa

pe 09.12 la 09:46

Reteta de tocana cu pui

pe 08.12 la 17:05

Reteta de salam cu ciocolata, fistic si caise confiate

pe 08.12 la 10:58

Reteta de fursecuri de Craciun

pe 07.12 la 08:49

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Pune rețeta asta de ruladă de curcan pe lista pentru masa de Crăciun. Impresionează și prin aspect, și prin gust, și e mult mai simplă decât am crezut.
Ruladă de curcan pentru masa de Crăciun
Fursecuri de Crăciun
O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie.
Fursecuri de Crăciun
RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici