Dulceata de macese

de reisnaor_2006 in Dulceata / Gem, 26 Oct 2015 | 1335 vizualizari

 

Un deliciu pentru zilele friguroase si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg pasta de macese
  • 3 kg de zahar
  • 600 gr apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de macese:

Intr-o cratita mai inalta am pus apa si zaharul si am amestecat usor pana cand s-a dizolvat.Cand s-a dizolvat zaharul am adaugat pasta de macese si am amestecat din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei.Se lasa la fiert 30 de minute sau pana cand amestecul este bine legat .


Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate, puneti capacele si le bagati in paturi, la caldura, pana a doua zi cand le veti pune la locul de depozitare din camara dumneavoastra.


Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

la 1 kg de pasta de macese se pune 600 gr de zahar sau in functie decat de dulce doriti sa fie.

2

daca pasta este subtire nu mai trebuie adaugata apa si se fierbe la foc mic cca 1 ora.

3

poate fii folosita la prajitura sau clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

simona72 1

26.10.2015, 17:05

Ce dor imi e de pasta asta de macese!! Am zis si eu ca iau si nu am mai apucat

MOKUSKA 1

26.10.2015, 17:57

nu am mancat de multa vreme, dar este una din preferatele mele

mirela0911 1

27.10.2015, 12:30

Printre preferate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de maces