Dulceata de mere

de dany3la in Dulceata / Gem, 27 Sep 2012 | 19781 vizualizari

 

Eu impreuna cu mama ne-am gandit ce sa facem cu 5 kg de mere.Mama a spus sa facem dulceata,si am facut.Este delicioasa sper sa o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Mere -5 kg
  • Apa-500 ml
  • Zahar-1 kg
  • Baton de vanilie/scortisoara - jumate de baton.(eu nu am avut si am pus esenta de lamaie)
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mere:

Se spala merele,apoi se curata de coaja si se taie in sferturi sau in felii subtiri(eu le-am taiat sferturi)

Se pun merele si apa la fiert

Dupa 30 min se adauga zaharul si se fierbe in continuare inca 30 min,indepartand mereu spuma formata

Inainte de a stinge focul,se pune in cratita batonul de scortisoara/vanilie ,taiat in jumatate ,pe lungime(eu am pus esenta)

Se stinge focul

Se lasa la racit 5 min apoi se pun in borcane

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Mihaela11_jo 1

02.03.2013, 19:15

La Multi Ani! de la Amman si multe aniversari fericite alaturi de cei dragi tie

Bunica 1

02.03.2014, 11:54

La multi ani!

miki_a 1

02.03.2016, 23:31

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de mere imbatat cu aroma exotica