Dulceata de mure

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 4 Sep 2014 | 935 vizualizari

 

Hai la mure de padureeee ,mure,murisoare !:))
Atat de usor se fac gemurile si dulceturile,incat este o nebunie sa mergem la magazin si sa cumparam toate amestecurile alea de E-uri si coloranti periculosi .Cumparati mure si savurati aceasta dulceata cu adevarat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente si mod de preparare, mai jos !
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Am cumparat 2 kg de mure, din ele am devorat cam un pumn, zic. :) Restul, scapate, le-am pus intr-o cratita, intinsa, de inox si le-am acoperit cu 1,5 kg de zahar; le-am lasat in pace cateva ore. Am asezat cratita pe foc mic si le-am lasat sa fiarba. Adunam spuma cand apare. Am fiert dulceata o ora si jumatate. Cand incepe sa se lege, se vede pe dosul lingurii de lemn. Este cleioasa, dar o probam cu picatura pe o farfurie rece. Daca picatura de dulceata se incheaga cand ia contact cu farfuria rece, este gata. Stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie. Amestecam usor si inchidem. Turnam dulceata de mure fierbinte in borcane curate. Le strangem capacele si le asezam cu gura in jos. Eu le acopar cu o patura pana a doua zi. Pastrez borcanele cu dulceata in camara. Am dulceturi si gemuri, de ani de zile, preparate in acest mod. Sunt intacte. :)


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bunica 1

04.09.2014, 22:13

Bunaaaa rau!

Rocsi 1

05.09.2014, 19:55

Mmmm, ce aromata este!

Toamna07 1

30.09.2014, 19:09

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure