Dulceata de mure

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 4 Sep 2014 | 3269 vizualizari

 

Hai la mure de padureeee ,mure,murisoare !:))
Atat de usor se fac gemurile si dulceturile,incat este o nebunie sa mergem la magazin si sa cumparam toate amestecurile alea de E-uri si coloranti periculosi .Cumparati mure si savurati aceasta dulceata cu adevarat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente si mod de preparare, mai jos !
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Am cumparat 2 kg de mure, din ele am devorat cam un pumn, zic. :) Restul, scapate, le-am pus intr-o cratita, intinsa, de inox si le-am  acoperit cu 1,5 kg de zahar; le-am lasat in pace cateva ore. Am asezat cratita pe foc mic si le-am lasat sa fiarba. Adunam spuma cand apare.  Am fiert dulceata o ora si jumatate. Cand incepe sa se lege, se vede pe dosul lingurii de lemn. Este cleioasa, dar o probam cu picatura pe o farfurie rece. Daca picatura de dulceata se incheaga cand ia contact cu farfuria rece, este gata. Stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie. Amestecam usor si inchidem. Turnam dulceata de mure fierbinte in borcane curate. Le strangem capacele si le asezam cu gura in jos. Eu le acopar cu o patura pana a doua zi. Pastrez borcanele cu dulceata in camara. Am dulceturi si gemuri, de ani de zile, preparate in acest mod. Sunt intacte. :)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bunica 1

04.09.2014, 22:13

Bunaaaa rau!

Rocsi 1

05.09.2014, 19:55

Mmmm, ce aromata este!

Toamna07 1

30.09.2014, 19:09

Multumesc !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure