Dulceata de nuci verzi

de Steffy in Dulceata / Gem, 7 Iun 2012 | 12047 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac aceasta reteta si se pare ca mi-a iesit. Am vrut sa experimentez, am gasit reteta intr-o carte de meniuri de post.

 

INGREDIENTE

  • 190 nuci verzi (cu miezul alb format, dar neintarit)
  • 2 kg de zahar
  • 6 pahare de apa
  • 2 lamai
  • 4 pliculete zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Se aleg nucile tinere, cu miezul format dar nelemnificat. Eu am luat 5 kg nuci verzi si erau 190 bucati. Reteta este data la 100 nuci verzi - 1 kg zahar.

Se curata de coaja verde cu un cutit de otel inox, aruncandu-se nucile curatate in apa rece. Se oparesc in apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute. Se schimba apa de 4-5 ori si se repeta oparirea. Se spala apoi sub jet de apa rece si se scurg sau se tamponeaza bine cu un tifon.

Se prepara siropul din apa si zahar la foc iute, sa nu se inroseasca. Cand incepe sa se lege se pun fructele bine scurse, zeama si cojile de la lamai. Se leaga la foc iute. La sfarsit se adauga zaharul vanilinat.

TIPS-URI

1

Folositi niste manusi foarte rezistente cand curatati nucile verzi, pateaza foarte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

jolygina 1

08.06.2012, 11:02

daca imi da fiecare cate un borcan am si eu ,ca la asa ceva nu ma pot incumeta sa fac ,mi se pare foarte delicata de facut dar rezultatu intradevar este pe masura ,asa ca vin cu cersitu imi daiiii

Toamna07 1

18.06.2012, 17:23

Ce boala am pe dulceata asta...pe unde o zaresc ma atrage .Poate o prepar si eu...candva ! Anul asta am facut destule dulceturi !

Arata spectaculos !
Bravo !

delia64 1

11.02.2013, 13:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci