Dulceata de nuci verzi

de Steffy in Dulceata / Gem, 7 Iun 2012 | 6277 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac aceasta reteta si se pare ca mi-a iesit. Am vrut sa experimentez, am gasit reteta intr-o carte de meniuri de post.

 

INGREDIENTE

  • 190 nuci verzi (cu miezul alb format, dar neintarit)
  • 2 kg de zahar
  • 6 pahare de apa
  • 2 lamai
  • 4 pliculete zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci verzi:

Se aleg nucile tinere, cu miezul format dar nelemnificat. Eu am luat 5 kg nuci verzi si erau 190 bucati. Reteta este data la 100 nuci verzi - 1 kg zahar.


Se curata de coaja verde cu un cutit de otel inox, aruncandu-se nucile curatate in apa rece. Se oparesc in apa clocotita si se lasa sa stea in apa 10 minute. Se schimba apa de 4-5 ori si se repeta oparirea. Se spala apoi sub jet de apa rece si se scurg sau se tamponeaza bine cu un tifon.


Se prepara siropul din apa si zahar la foc iute, sa nu se inroseasca. Cand incepe sa se lege se pun fructele bine scurse, zeama si cojile de la lamai. Se leaga la foc iute. La sfarsit se adauga zaharul vanilinat.

 

TIPS-URI

1

Folositi niste manusi foarte rezistente cand curatati nucile verzi, pateaza foarte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

jolygina 1

08.06.2012, 11:02

daca imi da fiecare cate un borcan am si eu ,ca la asa ceva nu ma pot incumeta sa fac ,mi se pare foarte delicata de facut dar rezultatu intradevar este pe masura ,asa ca vin cu cersitu imi daiiii

Toamna07 1

18.06.2012, 17:23

Ce boala am pe dulceata asta...pe unde o zaresc ma atrage .Poate o prepar si eu...candva ! Anul asta am facut destule dulceturi !

Arata spectaculos !
Bravo !

delia64 1

11.02.2013, 13:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci