Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Culegeţi nucile verzi de mărime medie. Pregatiţi un vas cu apă rece în care stoarceţi sucul de la 5 lămâi sau puneţi un plic de sare de lămâie în apă. Curăţaţi nucile de partea verde şi le aşezaţi în bolul cu apă rece asigurându-vă că nucile sunt acoperite de apă, pentru aceasta puteţi chiar să puneţi o farfurie peste ele pentru a sta scufundate în apă.
Curaţati nucile cu mănuşi chirurgicale pe care le schimbaţi periodic dacă sucul verde a intrat prin ele sau folosiţi mănuşi mai groase, cauciucate, pentru a evita ca substanţa ce curge din nuci, la curaţare, nu doar să vă păteze mâinile ci chiar să vă ardă pielea de pe degete. Curăţaţi bine toată partea verde a nucii, până nuca rămâne frumoasă, albă, doar miezul.
Lăsaţi nucile curăţate, în apă, 4-5 ore sau până a doua zi. Pentru sirop, puneţi un litru de apă la foc, adăugaţi păstaia de vanilie pe care aţi tăiat-o în două, pe verticală, adăugaţi două kg de zahăr, sucul de la o lămâie şi amestecaţi până se face un sirop gros, lipicios, apoi adăugaţi nucile şi le fierbeţi 25-30 de minute. Cînd nucile sunt fierte, lăsaţi dulceaţa să se răcească puţin, sterilizaţi borcanele şi o aşezaţi în borcane. Poftă bună!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult