Dulceata de pepene galben

de Sim0na in Dulceata / Gem, 21 Aug 2012 | 2366 vizualizari

 

Ador pepenele galben!! Desi de mai bine de 10 ani nu mai pot manca pepene rosu, compensez din plin cu cel galben! :) Acum ceva timp am poftit rau la dulceata facuta de Laurenta aka Sufletista, si nu am avut liniste pana n-am facut-o!

 

INGREDIENTE

  • cca 2 kg pulpa pepene galben
  • 500 g zahar
  • 2 lamai mici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat suficient suc. Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de pepene cu suc cu tot. Am lasat cca 2 ore jumatate, spumand de cate ori a fost nevoie.


Cand a fost gata, am pus dulceata in borcane sterilizate in cuptor, le-am pus capacul, si le-am lasat in cuptorul stins, acoperite cu un prosop pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Dulceata a iesit foarte buna.. doar ca gustul de pepene galben nu este atat de pregnant.. si aici am fost putin dezamagita..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

22.08.2012, 16:37

N-am facut si nu am mancat niciodata cred ca e minunata! De ce nu mai poti manca pepene rosu? Te pup!

mena29 1

22.08.2012, 17:51

mirela0911 1

22.08.2012, 18:14

Cred ca a iesit tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben