Dulceata de pepene galben

de Sim0na in Dulceata / Gem, 21 Aug 2012 | 4492 vizualizari

 

Ador pepenele galben!! Desi de mai bine de 10 ani nu mai pot manca pepene rosu, compensez din plin cu cel galben! :) Acum ceva timp am poftit rau la dulceata facuta de Laurenta aka Sufletista, si nu am avut liniste pana n-am facut-o!

 

INGREDIENTE

  • cca 2 kg pulpa pepene galben
  • 500 g zahar
  • 2 lamai mici
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben:

Pepenele l-am curatat de coaja si seminte si l-am taiat cubulete mai marisoare. L-am amestecat cu zaharul si zeama de lamaie si l-am dat la frigider pentru vre-o 3 ore, cand pepenele si-a lasat suficient suc. Am pus pe foc mic o cratita de tuci (sau un vas cu fund dublu) in care am pus pulpa de pepene cu suc cu tot. Am lasat cca 2 ore jumatate, spumand de cate ori a fost nevoie.

Cand a fost gata, am pus dulceata in borcane sterilizate in cuptor, le-am pus capacul, si le-am lasat in cuptorul stins, acoperite cu un prosop pana a doua zi.

TIPS-URI

1

Dulceata a iesit foarte buna.. doar ca gustul de pepene galben nu este atat de pregnant.. si aici am fost putin dezamagita..

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

22.08.2012, 16:37

N-am facut si nu am mancat niciodata cred ca e minunata! De ce nu mai poti manca pepene rosu? Te pup!

mena29 1

22.08.2012, 17:51

mirela0911 1

22.08.2012, 18:14

Cred ca a iesit tare buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de lebenita sau pepene verde