Fruct Kumkuat confiat

de Catalina L in Dulceata / Gem, 13 Mar 2018 | 365 vizualizari

 

Kumquat este singurul fruct care este complet comestibil, de la coaja pana la pulpa.
Atunci cand se consuma cu tot cu coaja, are un gust inconfundabil, dulce (coaja) – acrisor (pulpa).
Kumquat sunt fructe mici, cu un gust minunat  disponibile in sezonul de ianuarie-martie si, uneori in aprilie.
Kumquat sunt native din China si provin de la cuvantul cantonez Kam Kwat care inseamna "portocala de aur." Fructul este un simbol al prosperitatii si un cadou traditional de Anul Nou.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/fruct-kumkuat-confiat.html

 

INGREDIENTE

  • 15 fructe kumquat
  • 150 g de zahar
  • 25 cl de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fruct Kumkuat confiat:


Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori.


Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc.


Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati fructele.


Lasati sa fiarba impreuna la foc potrivit 1 ora.


Amestecati din cand in cand.


Dupa 1 ora, luati de pe foc si lasati sa se raceasca complet.


Puneti din nou pe foc si lasati sa fiarba inca o ora la foc mic.


Amestecati din cand in cand.


Scoateti fructele si puneti-le pe un gril.


Le puteti servi simple ca o delicatesa, sunt foarte bune.

 

TIPS-URI

1

Am pastrat siropul de zahar ramas pentru a parfuma alte prajituri. Am facut o sarlota delicioasa- reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fruct Kumkuat confiat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rahela Velicu 1

14.03.2018, 18:53

elucubratiiculinare 1

15.03.2018, 08:21

RuxyRux 1

24.03.2018, 19:55

Foarte interesant Cata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere