Fruct Kumkuat confiat

de Catalina L in Dulceata / Gem, 13 Mar 2018 | 3513 vizualizari

 

Kumquat este singurul fruct care este complet comestibil, de la coaja pana la pulpa.
Atunci cand se consuma cu tot cu coaja, are un gust inconfundabil, dulce (coaja) – acrisor (pulpa).
Kumquat sunt fructe mici, cu un gust minunat  disponibile in sezonul de ianuarie-martie si, uneori in aprilie.
Kumquat sunt native din China si provin de la cuvantul cantonez Kam Kwat care inseamna "portocala de aur." Fructul este un simbol al prosperitatii si un cadou traditional de Anul Nou.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/fruct-kumkuat-confiat.html

 

INGREDIENTE

  • 15 fructe kumquat
  • 150 g de zahar
  • 25 cl de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fruct Kumkuat confiat:

Spalati si intepati cu o scobitoare fructele de cateva ori.

Amestecati zaharul cu apa si puneti pe foc.

Cand incepe sa dea in clocot si cand zaharul este complet diluat, adaugati fructele.

Lasati sa fiarba impreuna la foc potrivit 1 ora.

Amestecati din cand in cand.

Dupa 1 ora, luati de pe foc si lasati sa se raceasca complet.

Puneti din nou pe foc si lasati sa fiarba inca o ora la foc mic.

Amestecati din cand in cand.

Scoateti fructele si puneti-le pe un gril.

 Le puteti servi simple ca o delicatesa, sunt foarte bune.

TIPS-URI

1

Am pastrat siropul de zahar ramas pentru a parfuma alte prajituri. Am facut o sarlota delicioasa- reteta aici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fruct Kumkuat confiat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert guguluf cu albusuri si fructe confiate