Dulceata de pepene rosu

de adasev12 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 19806 vizualizari

 

am cumparat un pepene de 7 kg si cand l-am taiat am avut o mare surpriza: era alb inauntru! necopt! n-am mai patit niciodata sa ceva...si sotul a avut ideea de a-l face dulceata, ca cica o fi bun...asa ca am trecut la fapte...

 

INGREDIENTE

  • miez de pepene , vreo 3-4 kg,am mai pus si de la alt  pepene  , dar de data asta copt bine, partea de langa coaja, cea mai searbada, dar inca rosie..
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene rosu:

Am pus miezul la fiert intr-o oala ,cu samburi cu tot, fiindca nu a fost chip sa le aleg, dat fiind ca era necopt.

Cam dupa o ora au inceput  sa iasa singuri la suprafata si i-am adunat pe rand cu o sita.

Am reusit sa-i scot cam pe toti, ce a mai ramas e nesemnificativ...

Am adugat apoi zaharul si am lasat sa fiarba cam vreo 3-4 ore, ca era foarte  multa zeama, pana a scazut bine..

La final am adaugat sucul de la lamai si coaja rasa de  la o lamaie.

Am lasat 10 min sa se domoleasca si am pus in borcane.

Foarte  buna a iesit si aromata, chiar era pacat sa arunc pepenele...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

motane....
ruxy, chiar e buna si aromata....

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

miuta, mersi
eduard...e buna
mirela, gusta cu placere, merita

alinutzika 1

16.07.2011, 16:39

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de lebenita sau pepene verde