Dulceata de pepene rosu

de adasev12 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 13787 vizualizari

 

am cumparat un pepene de 7 kg si cand l-am taiat am avut o mare surpriza: era alb inauntru! necopt! n-am mai patit niciodata sa ceva...si sotul a avut ideea de a-l face dulceata, ca cica o fi bun...asa ca am trecut la fapte...

 

INGREDIENTE

  • miez de pepene , vreo 3-4 kg,am mai pus si de la alt  pepene  , dar de data asta copt bine, partea de langa coaja, cea mai searbada, dar inca rosie..
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene rosu:

Am pus miezul la fiert intr-o oala ,cu samburi cu tot, fiindca nu a fost chip sa le aleg, dat fiind ca era necopt.


Cam dupa o ora au inceput sa iasa singuri la suprafata si i-am adunat pe rand cu o sita.


Am reusit sa-i scot cam pe toti, ce a mai ramas e nesemnificativ...


Am adugat apoi zaharul si am lasat sa fiarba cam vreo 3-4 ore, ca era foarte multa zeama, pana a scazut bine..


La final am adaugat sucul de la lamai si coaja rasa de la o lamaie.


Am lasat 10 min sa se domoleasca si am pus in borcane.


Foarte buna a iesit si aromata, chiar era pacat sa arunc pepenele...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

motane....
ruxy, chiar e buna si aromata....

adasev12 1

17.06.2011, 21:16

miuta, mersi
eduard...e buna
mirela, gusta cu placere, merita

alinutzika 1

16.07.2011, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de pepene galben