Dulceata de piersici (multicooker)

de Irinukaaa in Dulceata / Gem, 23 Iun 2014 | 6322 vizualizari

 

Merita incercata! Daca stiam cat este de buna, o faceam mai demult!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de piersici (fara samburi)
  • 1kg zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • coaja si zeama de la un lime
  • o esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici (multicooker):

Se spala piersicile, se scoate samburele, se taie feliute nu foarte subtiri si eventual daca doriti se poate curata si de pielita (eu nu le-am curatat).


Se pun in oala Multicooker, se presara deasupra lor: zeama de lamaie si de lime, coaja de lime (daca doriti si de lamaie), esenta de vanilie si zaharul.


Se lasa aproximativ o ora pentru a se forma siropul.


Se selecteaza functia "Jam" si timpul 3 ore.


Cand a terminat timpul, se verifica intr-o farfuriuta daca s-a inchegat, lasand-o la racit si daca va place consistenta se pune in borcane. Se infileteaza bine capacele, se pun borcanele intr-o oala umpluta jumatate cu apa. Din momentul in care incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute.


Se scot din oala cu atentie si se acopera cu prosop pana ce se racesc complet.


Pofta buna!


Reteta a fost inspirata de aici: http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-piersici-36646.html


Multumesc frumos Ela68!

 

TIPS-URI

1

Am folosit "zahar gelifiant" de la Margaritar, cu gandul ca poate se va inchega mai bine, dar nepunand cum scrie pe pachet proportia de 1:1 nu stiu cat de mult a contat ca am fiert-o 3 ore.

2

Puteti folosi coaja si zeama de la mai multe lamai si lime, acestea din urma dandu-i un gust deosebit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Lau 1

23.06.2014, 17:53

Rocsi 1

23.06.2014, 20:11

Foarte buna..

MotanLaOale 1

25.06.2014, 00:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici si pere