Dulceata de piersici (multicooker)

de Irinukaaa in Dulceata / Gem, 23 Iun 2014 | 5901 vizualizari

 

Merita incercata! Daca stiam cat este de buna, o faceam mai demult!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de piersici (fara samburi)
  • 1kg zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • coaja si zeama de la un lime
  • o esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici (multicooker):

Se spala piersicile, se scoate samburele, se taie feliute nu foarte subtiri si eventual daca doriti se poate curata si de pielita (eu nu le-am curatat).

Se pun in oala Multicooker, se presara deasupra lor: zeama de lamaie si de lime, coaja de lime (daca doriti si de lamaie), esenta de vanilie si zaharul.

Se lasa aproximativ o ora pentru a se forma siropul.

Se selecteaza functia "Jam" si timpul 3 ore.

Cand a terminat timpul, se verifica intr-o farfuriuta daca s-a inchegat, lasand-o la racit si daca va place consistenta se pune in borcane. Se infileteaza bine capacele, se pun borcanele intr-o oala umpluta jumatate cu apa. Din momentul in care incepe sa fiarba, se mai lasa 15 minute.

Se scot din oala cu atentie si se acopera cu prosop pana ce se racesc complet.

Pofta buna!

Reteta a fost inspirata de aici: http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-piersici-36646.html

Multumesc frumos Ela68!

 

TIPS-URI

1

Am folosit "zahar gelifiant" de la Margaritar, cu gandul ca poate se va inchega mai bine, dar nepunand cum scrie pe pachet proportia de 1:1 nu stiu cat de mult a contat ca am fiert-o 3 ore.

2

Puteti folosi coaja si zeama de la mai multe lamai si lime, acestea din urma dandu-i un gust deosebit.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de piersici (multicooker)-0
Dulceata de piersici (multicooker)-1
Dulceata de piersici (multicooker)-2
Dulceata de piersici (multicooker)-3

COMENTARII (3)

Lau

Lau 1

23.06.2014, 17:53

Rocsi

Rocsi 1

23.06.2014, 20:11

Foarte buna..

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.06.2014, 00:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!