Dulceata de prune

de Julie in Dulceata / Gem, 18 Aug 2010 | 8976 vizualizari

 

O dulceata fina ,usor acrisoara, cu prune care raman intregi, daca nu o fierbem prea mult! ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 kg zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie
  • 1 zahat vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii.Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa:

Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi impingem samburele

cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca.


Punem apa si zaharul sa fiarba si sa formeze un sirop gros.

Adaugam prunele si lasam dulceata la foc mic .


Cand este aproape gata adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat.


Verificam daca este gata astfel: punem cateva picaturi de dulceata intr-un pahar cu apa rece, daca vor ramane intregi si nu se vor imprastia, dulceata este gata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Julie 1

19.08.2010, 22:41

Multumesc mult tuturor! Dulceata este delicioasa si va servesc cu placere! Nadina, mai ales in schimbul a 5 furci!

Julie 1

19.08.2010, 22:41

Violeta, spor la umplut camara!

SENO 1

26.07.2011, 13:59

iuuuui ce bunatate
o sa fac si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune