Dulceata de smochine

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 30 Sep 2013 | 2324 vizualizari

 

De cativa ani traiesc o dorinta salbatica de a face dulceata de smochine,dar de cate ori le cumpar,dispar rapid .:(
Anul acesta ,smochinul unei prietene a scapat de sub control,si draguta de ea s-a gandit la mine !:) Mi-a daruit niste smochine minunate.:)
Cu ele, am pornit la drum !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 borcanele a cate 200 g :
  • 1 kg de smochine
  • 600 g zahar
  • 120 ml apa
  • 3 linguri cu zeama de lamaie
  • coaja de lamaie(optional)
  • 1 baton scortisoara (pentru un strat discret de aroma)
  • vanilie(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Smochinele le-am spalat si le-am taiat in sferturi. Am combinat zaharul cu apa si le-am pus la fiert pana s-a dizolvat zaharul.Am adaugat smochinele in acest sirop impreuna cu 1 baton de scortisoara si o lingurita esenta de vanilie.


Cand au ajuns la fierbere,am adaugat zeama de lamaie si am redus focul. Am lasat sa fiarba 30-40 de minute, amestecand din cand in cand,pana s-a legat dulceata.


Turnam dulceata fierbinte in borcane curate,le strangem bine capacele,si apoi le asezam cu gura in jos. Se invelesc bine pana a doua zi . Este minunata si se pregateste usor, trebuie sa o incercati !


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

30.09.2013, 21:43

Ce bine arata si imi imaginez ca este foarte buna

Andreea Caroline 1

30.09.2013, 21:48

Toamna07 1

07.10.2013, 18:12

Multumesc pentru mesaje!
Pupici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine