Dulceata de soc

de Pushaa in Dulceata / Gem, 27 Iul 2014 | 2743 vizualizari

 

Anul asta m-am pus pe facut dulceturi. Nu putea sa-mi lipseasca tocmai dulceata de soc. E prima data cand o fac si imi place foarte tare.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg bobite de soc
  • 3 kg zahar
  • zahar vanilat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de soc:

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Nu trebuie sa mancam bobitele crude.


Desprindem cu grija bobitele de soc de pe ciorchine. Le spalam bine in cateva ape si le punem intr-o sita la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le punem intr-un vas in care am mai facut dulceata si le amestecam cu zahar.


Le punem la fiert la foc mediu pana se dizolva tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul mai lasam 30-40 min mestecand continuu. La sfarsit adaugam zaharul vanilat.


Punem borcane spalate si uscate pe o tava metalica si turnam cu grija dulceata fierbinte. Strangem bine capacele, intoarcem borcanele cu capacul in jos pentru a se sigila si le acoperim cu o patura pana se racesc.


Din 3 kg de fructe mi-au iesit 6 borcane de 800gr.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

28.07.2014, 10:02

Lau 1

28.07.2014, 14:49

Pushaa 1

28.07.2014, 18:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de soc