Dulceata de soc

de Pushaa in Dulceata / Gem, 27 Iul 2014 | 2849 vizualizari

 

Anul asta m-am pus pe facut dulceturi. Nu putea sa-mi lipseasca tocmai dulceata de soc. E prima data cand o fac si imi place foarte tare.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg bobite de soc
  • 3 kg zahar
  • zahar vanilat (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de soc:

Fructele trebuie sa fie culese atunci cand sunt foarte bine coapte, au culoarea neagra si sunt moi. Nu trebuie sa mancam bobitele crude.


Desprindem cu grija bobitele de soc de pe ciorchine. Le spalam bine in cateva ape si le punem intr-o sita la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le punem intr-un vas in care am mai facut dulceata si le amestecam cu zahar.


Le punem la fiert la foc mediu pana se dizolva tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul mai lasam 30-40 min mestecand continuu. La sfarsit adaugam zaharul vanilat.


Punem borcane spalate si uscate pe o tava metalica si turnam cu grija dulceata fierbinte. Strangem bine capacele, intoarcem borcanele cu capacul in jos pentru a se sigila si le acoperim cu o patura pana se racesc.


Din 3 kg de fructe mi-au iesit 6 borcane de 800gr.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

28.07.2014, 10:02

Lau 1

28.07.2014, 14:49

Pushaa 1

28.07.2014, 18:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc