Dulceata de trandafiri

de mihaelaM in Dulceata / Gem, 28 Mai 2011 | 3249 vizualizari

 

aseara am primit acesti trandafiri parfumati si azi m-am apucat de treaba...sa vede-ti ce a iesit...o delicatesa parfumata

 

INGREDIENTE

  • 1kg petale trandafiri
  • 1,5kg apa
  • 2 kg zahar
  • sucul de la o lamaie
  • RABDARE
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Am pus apa impreuna cu zaharul la fiert intr-o oala turnata(tuci).Cand se produce acea spuma deasupra o adunam.(lasam 1h)


Trandafirii au fost rupti cu totul asa ca am inceput sa rup petalele si sa tai partile albe,am taiat,am taiat pana intr-un final am terminat.


Am pus petalele intr-o sita si le-am spalat bine dupa care le-am adaugat in sirop.


Am lasat sa fiarba pana ce s-a legat siropul.(nu uitati sa mestecati din cand in cand)


Am adaugat si sucul de lamaie si am mai lasat cam 5min dupa care am dat la o parte si am pus in borcanele apoi le-am dat la cuptorul incins circa 15min ,am stins cuptorul si le-am lasat asa pana a doua zi.


pofta mare!

 

TIPS-URI

1

ca sa vedeti daca dulceata este gata scoateti pe o farfurioara

2

daca siropul devine ca mierea este gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Bucataras Medi 1

30.05.2011, 19:51

ce frumos arata si ce buna trebuie sa fie..............

mihaelaM 1

30.05.2011, 23:27

multumesc draga Medi,ia si papa

Cris2711 1

31.05.2011, 18:31

Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui