Dulceata de trandafiri

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 1863 vizualizari

 

De cand ma stiu,am avut in curte( acolo unde am crescut,pana mi-am luzt zborul) trandafiri de dulceata.Un miros de-ti intorcea nasul,nu-s prea frumosi ca aspect,dar mirosul si gustul lor sunt dementiale.

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
  • sare de lamaie pentru frecat petalele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate.


Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa lege, adaugam petalele de trandafiri, luam spuma formata si legam dulceata cat vrem de tare. Se da cratita de pe foc, se uda un servet se acopera cratita si se lasa la racit. Cand e rece se pune in borcane. Daca o legam mai tare se pune fierbinte in borcane si se acopera cu un sevet si se lasa borcanele la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Constelatialeu 1

30.01.2013, 15:36

Dia,trebuie.Se intalneste el munte cu munte...

Zamfira 1

30.01.2013, 18:56

Rocsi 1

30.01.2013, 19:48

O dulceata plina de parfum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri (2)