Dulceata de trandafiri

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 1641 vizualizari

 

De cand ma stiu,am avut in curte( acolo unde am crescut,pana mi-am luzt zborul) trandafiri de dulceata.Un miros de-ti intorcea nasul,nu-s prea frumosi ca aspect,dar mirosul si gustul lor sunt dementiale.

 

INGREDIENTE

  • cca 300 g petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
  • sare de lamaie pentru frecat petalele
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg trandafirii, se taie partea albicioasa de la petale si se freaca cu putina sare de lamaie. Ne trebuiesc cca 300 g de petale frecate.

Zaharul se pune cu apa la fiert pana incepe sa lege, adaugam petalele de trandafiri, luam spuma formata si legam dulceata cat vrem de tare. Se da cratita de pe foc, se uda un servet se acopera cratita si se lasa la racit. Cand e rece se pune in borcane. Daca o legam mai tare se pune fierbinte in borcane si se acopera cu un sevet si se lasa borcanele la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Constelatialeu 1

30.01.2013, 15:36

Dia,trebuie.Se intalneste el munte cu munte...

Zamfira 1

30.01.2013, 18:56

Rocsi 1

30.01.2013, 19:48

O dulceata plina de parfum!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!