Dulceata de trandafiri

de adasev12 in Dulceata / Gem, 21 Mai 2013 | 2034 vizualizari

 

Aromata si buna

 

INGREDIENTE

  • 120 buc flori de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg florile , cu cotor cu tot, la o portie se pun 120 flori. se aleg petalele.


Cotoarele si semintele ce cad la ales nu se arunca, se pot pastra pt sirop.


Petalele dupa ce se aleg se scutura de semintele galbene si se pun pe o farfurie.


In cratita pe foc se pune apa cu zaharul sa se topeasca, apoi se adauga florile si se lasa la foc mic sa fiarba, pana se leaga siropul, cam o ora....


La sfarsit se adauga sucul de lamaie( se poate pune si sare de lamaie).


Se mai lasa cateva clocote. eu am facut cu bunica sotului meu, si ea nu inchide borcanele fierbinti.


Lasa dulceata in cratita sa se racoreasca, o pune in borcane si o lasa pana se raceste, apoi inchide borcanele, fara sa le mai rastoarne , si apoi le da la beci.


Stau foarte bine asa, daca sunt inchise bine, si ani de zile.


Din aceasta cantitate de floare ies 3 borcane de aprox. 400 g

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

21.05.2013, 13:47

adasev12 1

21.05.2013, 14:05

Bunica, mai ai cartofi???? vin si eu....

mihaelar63 1

01.06.2013, 01:41

Ce mi-ar place si mie sa am un trandafir pentru dulceata Pana atunci venim la tine si ne servesti dulceata aromata impreuna cu un pahar de apa rece

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri (2)