Dulceata de trandafiri

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 2 Iun 2016 | 1582 vizualizari

 

Parfumata, aromata, delicata!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare următoarele:

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 litru apă
  • 400 gr zahăr
  • 1/2 linguriţă sare de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.


Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.


Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!)


Apa se pune la fiert împreună cu zahărul.


Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege.


Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita.


Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros.


Se serveste cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Incercati sa preparati duceata cat mai repede, din momentul culegerii petalelor. Eu nu am reusit sa fac asta si parte din petale s-au uscat.

2

Se pot pastra la frigider, intr-un vas neacoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

ancutsa 1

05.06.2016, 19:31

Arata foarte bine!

La multi ani, draga Daniela! Multa sanatate si bucurii!

Andreea Caroline 1

06.06.2016, 18:09

laura_n 1

10.06.2016, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de trandafiri (2)