Dulceata de trandafiri

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 2 Iun 2016 | 888 vizualizari

 

Parfumata, aromata, delicata!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare următoarele:

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 litru apă
  • 400 gr zahăr
  • 1/2 linguriţă sare de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.

Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.

Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!)

Apa se pune la fiert împreună cu zahărul.

Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege.

Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita.

Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros.

Se serveste cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Incercati sa preparati duceata cat mai repede, din momentul culegerii petalelor. Eu nu am reusit sa fac asta si parte din petale s-au uscat.

2

Se pot pastra la frigider, intr-un vas neacoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de trandafiri-0
Dulceata de trandafiri-1
Dulceata de trandafiri-2
Dulceata de trandafiri-3
Dulceata de trandafiri-4
Dulceata de trandafiri-5
Dulceata de trandafiri-6
Dulceata de trandafiri-7
Dulceata de trandafiri-8
Dulceata de trandafiri-9
Dulceata de trandafiri-10
Dulceata de trandafiri-11
Dulceata de trandafiri-12
Dulceata de trandafiri-13
Dulceata de trandafiri-14

COMENTARII (24)

ancutsa

ancutsa 1

05.06.2016, 19:31

Arata foarte bine!

La multi ani, draga Daniela! Multa sanatate si bucurii!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

06.06.2016, 18:09

laura_n

laura_n 1

10.06.2016, 16:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!