Dulceata de visine

de marianbobosea in Dulceata / Gem, 22 Iun 2019 | 2667 vizualizari

 

Dupa ce am facut  dulceata de cirese amare sub indrumarea stiti voi cui, am prins curaj si am purces la prepararea alteia, dulceata de visine. A iesit o bunatate! Parerea mea!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. visine
  • 1 kg. zahar
  • 1 lamaie
Portii: 39
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Pune visinele intr-un vas incapator pentru spalat.

Curate-le de codite  si stricaciuni.

Spala-le!

Cu ajutorul unei agrafe, ac de siguranta sau aparat de scos samburii ,scoate samburii fructelor.

Pune fructele impreuna cu zaharul intr-o cratita incapatoare si pune-le pe foc.

Din cand in cand ia spuma cu ajutorul unei linguri de lemn.

Flacara sa fie 10 minute la foc iute,apoi 35-40 minute la foc mediu.

Cand siropul a scazut adauga lamaia spalata si tocata marunt ,cu coaja cu tot.

Lasa pe foc inca 7-10 minute si stinge focul.

Lasa dulceata la racit si pune-o in borcane.

Capseaza si eticheteaza borcanele si pune-le in camara.

Dulceata o sa fie o minune folosita la clatitele aurii!

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine