Dulceata de zmeura

de dakris in Dulceata / Gem, 21 Iun 2012 | 9047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g zmeura bine coapta
  • 500 g zahar
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Zmeura se spala si se scurge.

Zaharul si apa se pun intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba si zaharul s-a topit, se adauga zmeura. Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn, cu grija sa nu se sfarame zmeura. Dupa 30 min se testeaza consistenta punand cateva picaturi pe o farfurie. Atentie! Cand se raceste se ingroasa foarte mult.

Cand dulceata este gata se varsa fierbinte in borcane, se capseaza si se aseaza borcanele cu capacele in jos; se tin asa pana se racesc complet.

TIPS-URI

1

A se indeparta spuma rezultata pe timpul fierberii

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

dakris 1

03.07.2012, 08:08

va multumesc pt aprecieri, bucatarasi!

Tyna Bijoux 1

25.07.2013, 11:24

Am folosit reteta ta! A iesit delicios! Abia astept sa mananc impreuna cu clatite sau cu gris cu lapte. Imi aduce aminte de copilarie!
Pentru ca mie imi place ca dulceata sa aibe mai multa zeama decat pulpa am modificat putin cantitatile. Am folosit 100ml apa si 500g zahar la 500g zmeura. E de vis! Recomand cu caldura!

dakris 1

01.08.2013, 06:50

Ma bucur ca ti-a fost utila reteta mea, Tyna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura