Dulceata din cirese de mai

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 26 Mai 2018 | 4843 vizualizari

 

La cules de cirese.....restul scrie in reteta, important este culesul, placerea de a te urca in varf de cires, sa privesti cerul.....si binenteles sa culegi cirese.....astea de mai sunt mai zemoase si mai putin dulci....cel putin asa au fost astea ...Eu am facut din 3 kg de zahar, reteta o scriu pentru 1 kg 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • o farfurie adanca plina varf cu cirese fara samburi
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din cirese de mai:

In primul rand mergem la cules de cirese, asta daca ai cires in curte, daca nu, le cumperi, dar farmecul e mai mare cand le culegi cu mana ta...1 cireasa-n cos, 3 in gura, pana seara reusesti sa culegi si de-o dulceata.....

Apoi le spalam si le scoatem samburii. Luam o farfurie adanca si o umplem cu varf cu cirese fara samburi, apoi le asezam intr-o cratita si punem 1 kg de zahar peste cirese. Lasam pana a doua zi ca sa-si lase sirop, apoi punem la fiert mai intai la foc iute, cand incepe sa se formeze spuma o adunam, apoi reducem focul spre mediu mic si lasam sa fiarba pana cand de pe lingura incepe sa curga siropul in picaturi rare nu in fir.

  Stingem focul si, daca este nevoie, luam spuma care a mai ramas, udam un prosop cu apa rece si acoperim cratita, lasam sa se raceasca bine, apoi asezam dulceata in borcanele sterilizate bine, capacim si depozitam in camara pentru cand vom avea musafiri la ''five o`clock'' sau facem clatite si diverse prajituri....

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din cirese de mai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de kiwi