Dulceata din flori de salcam

de mihaelaM in Dulceata / Gem, 25 Mai 2011 | 4932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2l apa
  • 2kg zahar
  • 1kg flori
  • sucul de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Am pus apa si zaharul pe foc(timp de 60min).

Am cules florile de pe ciochine, apoi le-am lasat cateva minute in apa pt a iesi toate ganganiile. Le-am spalat bine in cateva ape dupa care le-am adaugat in oala in care am pus apa si zaharul(dar asta numai dupa ce a fiert 60min).

Am dat la foc mic si am lasat asa pana cand a devenit ca o gelatina,am adaugat si sucul de la lamai si am mai lasat 5min dupa care am dat la o parte de pe foc.

Am pus dulceata fierbinte in borcanele dupa care le-am pus in cuptor cam 20min.Le-am lasat in cuptor pana a doua zi,dupa care le-am depozitat in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de kaki