Dulceata din flori de salcam

de Julie in Dulceata / Gem, 27 Mai 2011 | 5722 vizualizari

 

O dulceata aromata si parfumata, pe care anul asta am facut-o si eu gasind inspiratie la Lia ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de salcam,
  • 700 g zahar,
  • 700 ml apa,
  • zeama de la o lamaie,
  • 1 zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Florile de salcam se desprind de pe codite si se spala in mai multe ape. Se lasa apoi sa se scurga si sa se usuce bine. Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se formeaza un sirop mai gros. Se introduc florile de salcam si se lasa sa fiarba aprox. 25-30 minute, pana cand dulceata este bine legata si devine rosiatica. Se adauga zeama de lamaie, zaharul vanilat, se mai dau doua-trei clocote si se opreste focul. Dulceata se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata aromata din coji de lubenita