Dulceata din flori de salcam

de babi5 in Dulceata / Gem, 14 Mai 2013 | 4749 vizualizari

 

Pentru mine este ceva inedit ,am primit reteta de la fica mea ,si ma-m gindit ca mai sunt flori de salcim sa fac o portie ,a fost un picut de zbucium fiindca ,am tinut florile prea mult in apa si asta a afectat un picut finisul dulcetii .,am fiert-o ca atare prea mult si s-a inchis la culoare ma-i mult decit ar fi trebuit ..Gustul este foarte bun si parfumat . Dupa mine as pune mai putine flori .. In rest totul este bine ..

 

INGREDIENTE

  • 750 ml apa
  • 1 kg zahar
  • 500 gr flori salcam
  • 1 lamaie (eu am folosit 2)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Se vor culege florile de cu o zi inainte de preparare. A doua zi se vor spala si se vor scurge foarte bine (sa nu tineti mult in apa fiindca absorb apa si afecteaza la fiert). Intr-o cratita se pune zaharul cu apa la fiert pina se face un sirop mai gros. Se adauga florile si se lasa la foc domol la fiert pina se leaga. Apoi se stoarce lamaia si se pune sucul in dulceata. Se pune in borcanele  sterilizate in prealabil si dulceata este gata.

TIPS-URI

1

Se serveste ca atare alaturi cu un pahar cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.05.2013, 21:49

Nu am mai mancat dar sigur e aromata si buna

babi5 1

15.05.2013, 10:21

te pupa Babi simona da asa este ceva inedit si pentru mine,si dupa parerea mea , cantitatea de floareeste prea mare fiindca este volum mult si usoara floarea ,si un picut prea parfumata mi se pare mie dar are un gust foarte bun

babi5 1

15.05.2013, 10:23

da rocsi asa este si gustoasa si parfumata ,culoarea trebuie sa fie un picut mai deschisa dar eu am fierto mai mult fiindca nu am stors bine floarea dupa spalare ,totul trebuie facut ca la carte altfel ,nu iese asa cum trebuie ,,

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam