Dulceata din flori de soc

de iuliana_florentina in Dulceata / Gem, 19 Mai 2015 | 5049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300-400 g flori de soc (deja curatate )
  • 1 kg zahar
  • 800 ml apa
  • o lamaie mare (sau doua mici )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de soc:

In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor.


Le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine,apoi desprindem floricelele.


Intr-o oala incapatoare punem la fiert zaharul,apa si coaja de lamaie.Curatati cu grija lamaia sa nu luati din partea alba.Un curatator de legume este grozav .


Fierbeti timp de 10-15 minute la foc mediu pana se formeaza un sirop consistent.


Adaugati florile de soc , zeama de lamaie si fierbeti la foc moderat 20-30 de minute pana cand dulceata din flori de soc se leaga .


Eu fac proba punand cateva cateva picaturi pe o farfurie pe care am tinut-o la congelator.Ultimile picaturi care cad de pe lingura trebuie sa ramana ferme,sa nu se prelinga.


Puneti dulceata fierbinte in borcane spalate si corect sterilizate ,apoi asezati-le cu gura in jos si acoperiti-le cu o patura.


A doua zi le puteti eticheta si aseza in camara. Sopr la treaba !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

19.05.2015, 12:58

Interesanta dulceata!

iuliana_florentina 1

19.05.2015, 18:15

Va multumesc frumos.Este una dintre preferatele mele .

Rocsi 1

19.05.2015, 21:10

N-am mancat niciodata, dar sigur este o dulceata plina de parfum!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui