Dulceata din petale de trandafir

de Ina in Dulceata / Gem, 26 Mai 2015 | 2843 vizualizari

 

Nu am mai facut minunea asta de 9 ani, dar anul asta sunt pusa pe fapte mari :)))
Prima transa este gata, vor urma si altele.
Dulceata o pregatesc din trandafiri rosii catifelati si parfumati (din aceia mari, de gradina).

 

INGREDIENTE

  • 330 g de petale de trandafir
  • 1 kg de zahar
  • 1 l de apa
  • 2 lingurite cu de sare de lamaie
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din petale de trandafir:

Adunam petalele de trandafir si indepartam cu foarfeca partea alba de la capat (pentru ca este amara).

Spalam petalele, le scurgem bine de apa, apoi le frecam cu o lingurita de sare de lamaie amestecata cu una de zahar (pentru a-si mentine culoarea rosie la fiert). Pastram petalele astfel pregatite la frigider, pentru 15 minute. 

Punem la fiert apa si zaharul, pana obtinem un sirop bine legat (cand face spuma la fiert, iar picatura nu se dizolva  singura in apa).

Adaugam petalele de trandafir, apoi amestecam si sucul de lamaie si cealalta lingurita cu sare de lamaie. 

Lasam sa fiarba pana se leaga totul bine, iar dulceata devine sticloasa, apoi oprim focul si turnam dulceata fierbinte, in borcane curate si uscate 3 minute la microunde. Capsam si pastram borcanele cu capacul in jos, pana ce dulceata se raceste. 

Depozitam si pastram dulceata la rece, pentru mai multi ani. 

 

TIPS-URI

1

Ca sa nu muncim mult ( cum am patit eu :P ) , rupem florile intregi si taiem petalele direct de pe floarea intreaga, indepartand astfel si partea alba, amara. Mie mi-a adunat Costel doar petalele si m-am chinuit sa tai partea alba luand la mana petala cu petala :(((

2

Pentru ca dulceata sa aiba o culoare frumoasa, frecati petalele de la inceput cu sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

27.05.2015, 20:18

ce culoare frumoasa are

tarasmariana 1

28.05.2015, 09:36

mihaelar63 1

21.06.2015, 00:41

Ce deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L