Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 20 Apr 2013 | 4053 vizualizari

 

Bun tare miezul asta de lapte, si in acelasi timp tare decorativ...unde mai pui ca-i si foarte versatil...te poti juca cu el dupa cum iti dicteaza inspiratia :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de ciocolata:
  • 2 oua
  • 100 ml ulei( palmier)
  • 140 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 30 gr cacao ( pentru blatul de cacao)
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 30 gr fulgi de cocos macinati( pentru blatul alb)
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Decor:
  • Miez de lapte( 1 cutiuta)
  • 1 ciocolata neagra si 1 alba
  • o nuca de unt
  • Sosul de capsuni:
  • 40 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni:

Se prepara blatul:


Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase.


Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos.


Se coc blaturile pana se rumenesc( facem testul cu scobitoarea) pe rand in tava de Jena tapetata cu foaie de copt .


Le lasam apoi la racit si vom decupa forme pentru prajitura cu inelul culinar.


Mousse se face usor:


Pentru fiecare crema( neagra, alba) in parte punem jumatate din cantitatea de frisca adica 100 ml intr-un vas pe foc, aici vom topi ciocolata si zaharul. Amestecam bine si apoi racim. Cu restul de frisca batuta ( 100 ml) vom amesteca ciocolata topita si racita. Nu dureaza mult si cand devine spumoasa o dam deoparte si o punem la rece.


Sosul: amestecam la blender, capsunile cu zahar si vanilie.


Miezul de lapte se trage in ciocoata topita intr-o nuca de unt( il acoperim cu cicolata topita) Se da la rece.


Asamblam prajitura, punand un blat alb, crema mousse neagra, blat negru, crema mousse alba si apoi deasupra decoram cu miezul de lapte tras in ciocolata.


Desigur prajitura o vom face cu cate straturi dorim si ne putem juca si cu alte forme....sau de ce nu o punem si la pahar...:)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

Ligia Bxl 1

03.08.2013, 13:43

ce bunatate Ruxy draga

bianca92 1

11.10.2013, 11:16

cata imaginatie bravo

monik80 1

20.03.2015, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Mix