Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 20 Apr 2013 | 7685 vizualizari

 

Bun tare miezul asta de lapte, si in acelasi timp tare decorativ...unde mai pui ca-i si foarte versatil...te poti juca cu el dupa cum iti dicteaza inspiratia :)

 

INGREDIENTE

  • Blat de ciocolata:
  • 2 oua
  • 100 ml ulei( palmier)
  • 140 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 30 gr cacao ( pentru blatul de cacao)
  • 100 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 30 gr fulgi de cocos macinati( pentru blatul alb)
  • Mousse de ciocolata neagra:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura de zahar pudra
  • Mousse de ciocolata alba:
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Decor:
  • Miez de lapte( 1 cutiuta)
  • 1 ciocolata neagra si 1 alba
  • o nuca de unt
  • Sosul de capsuni:
  • 40 gr zahar
  • 200 gr capsuni
  • vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni:

Se prepara blatul:

Se amesteca la mixer galbenusurile cu uleiul, zaharul, laptele se toarna usor faina si albusurile batute spuma. Se separa compozitia in doua vase.

Pentru blatul de cacao se adauga cacaoa lingura cu lingura, pentru blatul alb se adauga fulgii de cocos.

Se coc  blaturile pana se rumenesc( facem testul cu scobitoarea)  pe rand in tava de Jena tapetata cu foaie de copt .

Le lasam apoi la racit si vom decupa forme pentru prajitura cu inelul culinar.

Mousse se face usor:

Pentru fiecare crema( neagra, alba) in parte punem jumatate din cantitatea de frisca adica 100 ml intr-un vas pe foc, aici vom topi ciocolata si zaharul. Amestecam bine si apoi racim. Cu restul de frisca batuta ( 100 ml) vom amesteca ciocolata topita si racita. Nu dureaza mult si cand devine spumoasa o dam deoparte si o punem la rece.

Sosul: amestecam la blender, capsunile cu zahar si vanilie.

Miezul de lapte se trage in ciocoata topita intr-o nuca de unt( il acoperim cu cicolata topita) Se da la rece.

Asamblam prajitura, punand un blat alb, crema mousse neagra, blat negru, crema mousse alba si apoi deasupra decoram cu miezul de lapte tras in ciocolata.

Desigur prajitura o vom face cu cate straturi dorim si ne putem juca si cu alte forme....sau de ce nu o punem si la pahar...:)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si ardei iute :)